Logo

Lagkage med chokoladecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Chokoladecreme:
200 g mørk chokolade 70 %
¾ liter piskefløde
3 spsk flormelis
Dej til hver af de to nøddekager:
3 stk æg
125 g sukker
70 g hvedemel
70 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
100 g hasselnøddekerner, malede
appelsinsaft til stænkning af bundene

Gulerodsbund:
100 g hasselnøddekerner, malede
200 g gulerødder, fint revne
2 dl sukker
3 tsk æggehvider

Begynd med chokoladecremen.
Smelt chokoladen i kogende fløde, hæld blandingen i en skål, og stil den tildækket i køleskab til næste dag.
Til nøddekagen piskes de hele æg sammen med 2 spsk varmt vand.
Tilsæt sukker lidt efter lidt, og pisk massen tyk, før de tørre ingredienser blandes i.
Bag dejen i en springform (24 cm.) med bagepapir i bunden ved 200ºC i ca. ½ time. Flæk den kolde kage, og bag endnu en nøddekage, så du får i alt fire bunde.

Til gulerodsbunden blandes nødder med gulerødder, knuget fri for væde.
Rør sukker i, vend de stiftpiskede æggehvider i, og bag bunden i en springform ved 200ºC i 30-35 minutter.

Del den stivnede chokoladefløde i tre portioner, rør 1 spsk flormelis i hver, og pisk massen stiv.
Stænk nøddebundene med appelsinsaft, og læg kagen sammen med creme mellem bundene.
Resten af cremen smøres oven på kagen og hele vejen rundt.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 10.074 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?