Logo

Lagkage med chokoladecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokoladecreme:
200 g mørk chokolade 70 %
¾ liter piskefløde
3 spsk flormelis
Dej til hver af de to nøddekager:
3 stk æg
125 g sukker
70 g hvedemel
70 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
100 g hasselnøddekerner, malede
appelsinsaft til stænkning af bundene

Gulerodsbund:
100 g hasselnøddekerner, malede
200 g gulerødder, fint revne
2 dl sukker
3 tsk æggehvider

Begynd med chokoladecremen.
Smelt chokoladen i kogende fløde, hæld blandingen i en skål, og stil den tildækket i køleskab til næste dag.
Til nøddekagen piskes de hele æg sammen med 2 spsk varmt vand.
Tilsæt sukker lidt efter lidt, og pisk massen tyk, før de tørre ingredienser blandes i.
Bag dejen i en springform (24 cm.) med bagepapir i bunden ved 200ºC i ca. ½ time. Flæk den kolde kage, og bag endnu en nøddekage, så du får i alt fire bunde.

Til gulerodsbunden blandes nødder med gulerødder, knuget fri for væde.
Rør sukker i, vend de stiftpiskede æggehvider i, og bag bunden i en springform ved 200ºC i 30-35 minutter.

Del den stivnede chokoladefløde i tre portioner, rør 1 spsk flormelis i hver, og pisk massen stiv.
Stænk nøddebundene med appelsinsaft, og læg kagen sammen med creme mellem bundene.
Resten af cremen smøres oven på kagen og hele vejen rundt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (5 stemmer)
Siden er blevet set 10.936 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her