Logo

Let rugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
50 g gær
31/2 dl koldt vand
1 tsk salt
2 spsk sirup
4 spsk eddike
325 g groft rugmel
225 g hvedemel.
 
Gæren røres ud i noget af det kolde vand.
Resten af vandet tilsættes sammen med eddike, salt, sirup og til sidste de 2 slags hvedemel.
Dejen æltes godt og grundigt.
Hæver tildækket på en varm plads i 1 ½ time.
Æltes igen og lægges i en 1 ½ l form (beklædt med bagepapir eller en Teflon form der ikke skal smøres).
Prikkes med en gaffel i overfladen og efterhæver ½ time.
Bages på nederste rille i ovnen ved 250C i 10 min.
Varmen dæmpes til 150C og brødet bages endnu 1 time.
Den sidste kvarterstid lægges et stykke folie løst over, for at undgå at brødet bliver for mørkt.
Brødet vendes ud af formen og svaler af på en rist.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.515 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?