Logo

Mørkt brød på enkel vis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mørkt brød på enkel vis

 

Duften af nybagt brød er uimodståelig. Dette brød er hurtigere end normalt at bage, fordi det kun skal hæve en gang. Let at bage • Dette brød indeholder meget lidt fedt • Hjemmebagt brød indeholder ingen tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler.

Forberedelse 20 min. + hævning. Tilberedning 30 min. 20 skiver

 

# Råvarer til Mørkt brød på enkel vis

4 dl groft rugmel

3 dl durumhvedemel eller hvedemel

1 pose tørgær

1 tsk salt

3 dl vand

1 spsk olie

2 tsk mørk sirup

 

DESUDEN:

½ dl hvedemel til æltningen

½ æg til pensling

hvede klid eller groft mel til drys

*

 

Fremgangsmåde:

1 Bland de tørre ingredienser (mel og tørgær) i en stor skål.

Lun vandet til 40 °C og bland det med olie, salt og sirup.

 

2 Rør væsken i melblandingen og rør det til en smidig dej.

Ælt dejen i hånden 10 min. på et melet bord med melede hænder.

 

3 Formdejen til et ovalt brød, dæk til og lad det hæve på en lun plads ca. 1 time, eller til dobbelt størrelse.

Varm ovnen til 200 °C.

 

4 Pensl med sammenpisket æg og drys med klid eller groft mel.

Bag ca. 30 min. eller til brødet lyder hult, når man banker på det.

Lad brødet køle af på en rist under et klæde.

 

Tips & råd


Mørkt brød på enkel vis 

Ælt dejen på bordet i 10 min, eller til konsistensen er smidig og elastisk.

Ælt dejen væk fra dig selv. Drej dejen nu og da.


Mørkt brød på enkel vis 

Når man prøver om brødet er bagt, så vender man det og banker på det. Brødet skal lyde hult, når det er færdigt.

 

Variation: En anden konsistens og smag får brødet med 1 spsk birkes eller 2 spsk solsikkekerner, som blandes med melet i trin 1.

Du kan også erstatte rugmelet med grahamsmel eller fuldkornshvedemel.

 

PR. SKIVE: Energi: Kcal 81 = kJ 310

Kulhydrat 15 g Protein 3 g Fedt 1 g (11%) Fibre 2 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 46 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tsourekia - Græsk påskebrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• PladebrødHurtigt og enkelt bager du dette gode brød. Dejen røres bare sammen. Enkelt. Melsorterne...
• Formbrød med honningDette dejlige formbrød har en fin, sød smag, som gør det velegnet til lagret, fast ost og...
• Stegt ananasrisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os