Logo

Madagascarbrød, nyt og spændende brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Madagascarbrød, nyt og spændende brød

 

Sprødt Madagascarbrød smager godt til fiske- og grønsagsretter eller blot med smør og kødpålæg. Det kan spises i skiver med eller uden smør til forskellige kød-, fiske- og grønsagsretter i stedet for flutes.

1 brød. Tilberedningstid: ½ time. Hævetid, i alt: 1½ time Bagetid: 40-45 min. Kan fryses, men det forringes

#

50 g gær

3 dl mælk

1 tsk salt

1 spsk olie

¼-½ tsk cayennepeber

3-4 tsk finthakkede grønne peberkorn (fås på dåse eller glas)

ca. 500 g hvedemel (8 dl)

4 plader dybfrossen butterdej

1 æg til pensling

*

 

1. Smuldr gæren og udrør den i lunken mælk.

Tilsæt salt, olie, cayennepeber, grønne peberkorn og halvdelen af melet.

Ælt dejen sammen med resten af melet og lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. 1 time.

 

2. Optø butterdejspladerne lige netop så meget, at de kan bøjes.

Form den hævede dej til et brød.

Udrul butterdejspladerne på den lange led, så de kan nå omkring brødet.

 

3. Læg pladerne ved siden af hinanden, så siderne lapper lidt ind over hinanden.

"Lim" siderne med lidt æggehvide.

 

4. Læg brødet på butterdejspladerne og fold pladerne omkring brødet så kanterne mødes midt på brødet.

Klip eller skær overflødig butterdej fra.

 

5. Pensl hele brødet med æg og rids det på langs i midten.

Lad det efterhæve ved stuetemperatur (ca. 20 °C) i 20-30 min.

 

6. Pensl brødet med æg igen og bag det ved 200-225 °C på nederste rille i ovnen i 40-45 min.

Brødet får en meget sprød skorpe.

Brødet smager godt med smør og koldt kødpålæg.

 

Madagascarbrød

 

Madagascarbrød, nyt og spændende brød

1. Udrør gæren i mælk og tilsæt salt, olie, cayenne og peber.

 

Madagascarbrød, nyt og spændende brød

2. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen til den er smidig.

Lad dejen hæve 1 time.

 

Madagascarbrød, nyt og spændende brød

3. Udrul butterdejspladerne.

Form brødet og læg det på pladerne.

Fold butterdejen omkring.

 

Madagascarbrød, nyt og spændende brød

4. Lad butterdejspladerne mødes midt på brødet.

Lad det efterhæve og bag det ved 200 °C i 35-40 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.516 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her