
Disse dejlige små muffins kan spises til mange lejligheder. De er fx gode til grydestege og retter med chili. 
 
6 store muffins:
265 g hvedemel 
3 tsk bagepulver 
175 g majsmel 
60 g sukker 
1 knsp salt 
2 ½ dl kærnemælk 
100 g usaltet smør, smeltet 
1 æg, letpisket 
 
Varm ovnen op til 175°C og smør en muffinform med 6 store huller. 
Bland de to slags mel, bagepulver, sukker og salt med en ske i en skål. 
Pisk kærnemælk, smør og æg i en stor skål med en elektrisk håndmikser. 
Rør de tørre ingredienser i kærnemælksblandingen, til det er lige netop blandet. Fordel dejen i formen og bag kagerne i 20 minutter. 
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter. 
Vip brødene ud af formen og lad dem køle af på en rist. 
Server brødene varme. 
Opbevar muffins i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder. 
 
Variationer: 
 
Majsmuffins med chili og koriander 
Følg basisopskriften. Tilsæt 1 tsk hakket rød chili uden frø og 3 spsk friskhakket koriander til de tørre ingredienser. 
 
Prikkede majsmuffins 
Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk finthakket rød peberfrugt, 2 spsk finthakket grøn peberfrugt og 2 spsk finthakket basilikum til de tørre ingredienser. 
 
Majsmuffins med krydret pølse 
Følg basisopskriften. Tilsæt 100 g kogt hakket italiensk pølse til dejen.