Logo

Makronlinser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Makronmasse:
200 g bittermasse (marcipan)
600 g sukker
150-175 g æggehvider (ca. 5 stk)
 
Linsedej / mørdej:
250 g hvedemel
125 g flormelis
1 æg
10 g vanilje
 
Makronmasse:
Masse og sukker arbejdes sammen. Hviderne tilsættes lidt efter lidt, og
det hele gennemarbejdes til massen er jævn.
Linsedej/mørdej:
Det hele pusles sammen med hænderne til dejen er glat; stilles på køl i en
time eller to.
Linsedej rulles ud på et melet bord til 3 mm tykkelse, stikkes ud med glas
eller udstikker ca. 1 cm større end den form, som ønskes brugt (aluforme
er udmærkede).
Linsedejen skal fylde bunden og sættes 1 cm op ad formens kant.
Lidt hindbærmarmelade smøres på bunden og derefter ca. en tsk kagecreme ovenpå, som også smøres ud.
Hindbær og creme dækkes derefter af makronmassen.
Smalle strimler af linsedej lægges i et mønster oven på kagen.
Bages ved 170-175ºC. i ca. 20-25 min. til de er gyldne.
Tages ud af formene, mens de er lune, og stilles til afkøling på en rist. 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.207 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pumpkins pie - GræskartærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fløde-æbleskiverEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• RugbrødskageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• PåskedessertkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os