Logo

Mettes æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


#
2 kg æbler i både 
60 g sukker eller efter smag
kornene af ½ stang vanilje
50 g mandelflager

Dej:
60 g smør
70 g sukker
3 æggeblommer
1 tsk kanel
90 g fint smuldret rugbrød
3 æggehvider til skum
2 ¼ dl fløde 13%

Tilbehør: flødeskum af 2 ½ dl piskefløde
*


Æblerne skrælles og skæres i både. Blomst, stilk og kernehus fjernes.

Bådene koges i ½ dl vand med vaniljekorn og vaniljestænger under låg ved svag varme i cirka 5 min. Mere vand kan tilsættes.

Sukkeret hældes i, mosen smages til og stilles til afkøling.

Vaniljestængerne fjernes.

Smør og sukker røres grundigt.

En æggeblomme røres i ad gangen, hvor der røres godt mellem hver.

Kanel og smuldret rugbrød tilsættes.

Æggehviderne piskes netop stive og vendes i brødmassen ad 2-3 gange.


Hæld æblemosen i et smurt ovnfast serveringsfad.

¾ af mandelflagerne drysses over.

Dejen fordeles over og til sidst resten af mandelflagerne.

Fløden hældes ved retten.

Fadet stilles nederst i ovnen ved 200 ºC i 45 minutter, til dejen er bagt.

Serveres lun med flødeskum.





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.657 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her