Logo

Mors gæsteboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lidt lunken vand
150 gram gær
1 liter tykmælk el. andet surmælksprodukt
1 tsk salt
0-2 dl sukker efter lyst
1-2 dl havreklid
1-2 dl havregryn
1-2 dl speltmel
1-2 dl grahamsmel
Evt. andre former for specialmel
Ved brug af kerner kan de lægges i blød i nogle timer for at vitaminerne bliver nemmere at optage
Masser af hvedemel
 
Gæren opløses i vandet
Tilsæt tykmælk
Tilsæt salt og sukker
Tilsæt specialmel og evt. kerner
Tilsæt alm. hvedemel til dejen er super god.
Dejen hæver i 20-30 minutter
Slåes ud til boller, flûtes eller hvad man synes.
Skal hæve en time
I ovnen ved 200°C til de er færdige.
Det er en nem opskrift til alt slags brød, og man kan selv bestemme hvor groft det skal være, hvis det overhovedet skal være groft.
Surmælksproduktet gør at brødet blir mere luftigt.
Brug fx opskriften til madpakkeboller, morgenboller, brød til det varme måltid, pølsehorn og til lune boller en alm. søndag eftermiddag med familiehygge... 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.856 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her