Logo

Mors kringler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mors kringler

Kan bages som kringle, stang, boller eller "wienerbrød". Smager som da "mor" serverede sine lækre ... du ved nok. 


50 g gær

1 æg

200 g margarine

300 g hvedemel

1 kop vand (1 kop er 2,4 dl)


Fyld:

75 g margarine

75 g flormelis (eller sukker)

evt. lidt mandelessens

*

 

Rør gæren ud i lunken vand, fx ½ kop

Tilsæt æg, margarine og hvedemel.

Ælt dejen sammen, tilsæt resten af vandet - til dejen er rigtig.

Rul den ud på bordet.

Kom fyldet på og luk enderne og siderne sammen til en kringle, lang stang eller hvad hvad du lyster.

Flyt over på en smurt plade eller plade med bagepapir.

Lad det hvile/hæve i 30 min.


Bages ved 200 °C i ca. 30 min.

Afkøl bagværket på en rist, og dig selv, ja, sikkert ....


Tips: Hvedemel suger ikke ens mængde vand, så "en lille kop" må række.

(Nu er "Mors" bagværk tilpasset idag)  





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.155 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
49806-06-2010 19:58:21 Louise
ps åse jeg kan godt læse og jeg er ikke lille.
49906-06-2010 19:57:40 Louise
det der står der nu stod der ikke da jeg var her inden første gang. og Brian jeg skal ikke pas min skole da jeg er for gamel til at gå i skole.
50006-06-2010 08:37:12 Åse
Jammen kan lille Louise ikke læse Alt hvad du spørger om står jo i opskriften. Og hvordan kan du læse 30 min. som 12 min.
50106-06-2010 08:31:01 lisses bang
Der står jo at en lille kop er 2,4 dl.
Kringlen skal ikke hæve inden den bliver rullet ud. Der står også at den skal hvile i 30 min efter fyldet er kommet i hvis den skal bages i luftovn står der altid det.
50205-06-2010 20:37:17 Brian
Jeg ved godt hvad min mor ville sige til alle dine spørgsmål: Pas nu din skole ...
50305-06-2010 19:47:33 Louise
jeg ville gerne have en mere udspecificeret opskrift. da det er et vidt begreb hvad en lille kop er, man kunne evt. angive i dl. da alle har forskellinge kopper. og jeg har måtte komme mere mel i ind der stod. samt kunne man godt angive fx mål på brede til stænger/kringel. samt ville det også være rat at vide om dejen skal hæve inden man ruller den ud og om det skal være varmeluft ovn eller alm. ovn og hvor lang tid det skal have da de 12 min ikke er nok.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her