Logo

Naan brød, Indisk opskrift

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Det smørpenslede naan-brød er et must til indisk mad, men fungerer også godt som tilbehør til dansk mad. I Indien får man tit serveret dråbeformede naanbrød. De bages traditionelt i tandoori-lerovne

 

 

Det smørpenslede naan-brød er et must til indisk mad, men fungerer også rigtig godt som tilbehør til en god dansk suppe og mad. Som brød og snack.

 

Til 8-10 stk:

2,5 dl sødmælk fra Thise eller Naturmælk

1 tsk. sukker

12 g gær

2,5 dl yoghurt naturel, helst Thise eller Naturmælk

2 tsk salt

1 æg

3 spsk olie

400 g hvedemel

2-3 spsk afklaret smeltet smør til pensling

 

A. Rør gæren sammen med mælk, sukker og salt

Tilsæt yoghurt, æg, olie og hvedemel og rør til dejen er blød og akkurat slipper skålen

Lad dejen hvile 2 timer

 

B. Varm ovn og bageplade op på midterste rille til 230°C

 

C. Slå dejen ned og del den i 8-10 boller

Tryk bollerne let flade og rul hver bolle ud på et melstrøet bord til et tyndt aflangt brød på ca. 20x10 cm

Ryst overskydende mel af, pensl med smeltet smør og bag brødene i ovnen i 10-12 minutter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.418 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?