Logo

Oldemor kringle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
50 g gær
1 kop mælk
300-350 g hvedemel
150 g margarine
2 æg
150 g sukker
lidt salt
150 g margarine
150 g sukker
evt. rosiner eller sukat eller kardemomme
perlesukker      
  
Gæren opløses i fingervarm mælk.
Margarine smuldres i melet.
Æggene piskes let sammen med en gaffel. Husk at gemme lidt til at
pensle med senere.
Sukker og salt piskes i æggene.
Alt æltes hurtigt sammen.
Alt til fyldet piskes sammen.
Dejen rulles ud, og fyldet lægges på.
Dejen lægges henover og formes som en kringle.
Kringlen stilles til hævning et lunt sted i ca. 1/2 time.
Pensles med æggene, og perlesukker drysses over.
Bages ved 200ºC i 15-20 minutter.
 
Tips: Kringlen kan laves færdig dagen før og hæve koldt natten over
(gæren skal her opløses i kold mæk), så den blot skal bages om
morgenen. Og man har en dejlig varm fødselsdagskringle.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.224 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HC Andersen kageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Surbrød med rosmarinskorpeSurbrød tager ofte lang tid at lave fordi de skal hæve. Men de smager til gængæld også...
• IngefærkagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Gulerodssuppe med chili og ananas + Bradepandekage med ribsDen cremede gulerodssuppe indeholder også ananas og chili som giver suppen friskhed, syre...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!