Logo

Norske grovboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
5 dl vand
1 spsk olie
1 dl knækkede hvedekerner /rugkerner
50 g gær
200 g hytteost
2 tsk salt
1 l grahamsmel
3-4 dl hvedemel
 
Kog vand og olie op.
Hæld det over de knækkede hvedekerner og lad det langsomt køle af, til det er håndvarmt.
Smuldr gæren i og rør rundt til den er helt opløst.
Bland hytteost, salt, grahamsmel og størstedelen af hvedemelet i.
Lad dejen hæve 1 time.
Hæld den ud på det let meldryssede bord og ælt den smidig.
Del dejen i lige store stykker og form dem til boller.
Læg dem på bageplade dækket med bagepapir.
Hæver tildækket til dobbelt størrelse.
Pensles med vand og drysses med grahamsmel.
Bages midt i ovnen ved 225ºC i ca. 15 min.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.152 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• FirebrødLækre brød der brækkes fra hinanden »i krydset« og serveres med smør, der smøres på...
• Roulade med appelsinkvarkEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fyldte pandekager med oksekød 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Enebærhusets koldskålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os