Logo

Norske klejner 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
500 g hvedemel
25 g gær
1 spsk sukker
revet skal af en citron
2-3 tsk kardemomme
150 g smør
3 æg
2 1/2 dl mælk
Ca. 3 pk palmin til kogning
 
Glasur:
Flormelis
vand
gul konditorfarve
 
Mælk lunes med smørret, gær røres i.
Sukker, kardemomme, citronskal og sammenpiskede æg blandes i.
Bland melet i lidt efter lidt og dejen hæver i 1/2 time.
Rulles ud, skæres og formes til klejner.
Koges i palmin til de er lysebrune på begge sider.
Lav en tyk glasur af flormelis og vand, tilsæt gul konditorfarve.
Pynt klejnerne med glasuren.
 
Tips: Klejnerne kan fryses og lunes igen.
Husk dog ikke at komme glasuren på, inden de bliver frosset ned.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.918 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Store scones til CamembertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hvidløgsbrød 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Turbo bollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sønderjysk koldskålDet er først rigtig sommer når du har spist Sønderjysk koldskål, og så vil du ønske du kan...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os