Logo

Olivenbrød fra Grækenland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Olivenbrød fra Grækenland

 

I Grækenland bager man ofte noget ind i brødet. Det kan være urter, æg eller som her oliven, som giver brødet en spændende smag

• Anvend syrnet fløde eller letmælksyoghurt, så skærer du ned på fedtet. Olivenolie indeholder meget enkeltumættet fedt.

Forberedelse 30 min. + hævning. Tilberedning 30 min. 16 skiver

 

# Råvarer til Olivenbrød fra Grækenland

25 g gær

2½ dl syrnet fløde eller letmælksyoghurt

½ tsk salt

2 spsk olivenolie

5-6 dl hvedemel

FYLD:

100 g sorte oliven uden sten

1 tsk tørret estragon

*

 

Fremgangsmåde:

1 Del gærpakken diagonalt så du får 25 g.

Smuldr gæren ned i en skål og tilsæt stuetempereret syrnet fløde eller yoghurt.

Rør til gæren er opløst.

 

2 Tilsæt salt, olie og det meste af melet.

Rør dejen kraftigt i maskine eller i hånden.

Den skal være fast og smidig.

Drys lidt mel over dejen og lad den hæve tildækket i 30-45 min. til dobbelt størrelse.

 

3 Tag dejen op på et melet bord og ælt den med resten af melet.

Del dejen i to dele, en stor (¾ af dej en) og en lille.

 

4 Rul den store del ud til et rektangel, 20x40 cm.

Halver olivenerne og læg dem midt på.

Drys med estragon og rul dejen sammen.

 

5 Form det lille dej stykke til 2 eller 3 tynde pølser, noget længere end rullen.

Flet eller tril dem sammen og læg den ovenpå brødet.

Fæstn enderne godt på undersiden af brødet.

Lad det hæve tildækket i ca. 30 min.

 

6 Bag brødet nederst i ovnen ved 200 °C, ca. 30 min.

Lad det svale af på en rist under et klæde.

 

Tips & råd


Olivenbrød fra Grækenland 

Lav et lækkert oste brød.

Fyld da brødet med groftreven parmesanost i stedet for oliven og estragon.


Olivenbrød fra Grækenland 

Det er også godt at anvende soltørrede tomater i brødet.

Hak eller klip tomaterne fint, sammen med frisk rosmarin og fyld brødet som opskriften anviser.

 

PR. SKIVE: Energi: Kcal 120 = kJ 504

Kulhydrat 18 g Protein 3 g Fedt 4 g (30%) Fibre 1 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 112 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Speltbrød med kernerHer er et enkelt og dejligt formbrød med både spelt og kerner. Det kan nydes med smør...
• IngefærbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Skovtursbrød med fyldGode brød til en familietur til skov eller strand - eller bare hjemme i haven
• Tomat og chokolademoussekage med basilikumis og tomatchutneyEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!