Logo

Oreganobrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
50 g gær
3 dl mælk
100 g smør
500 g hvedemel
100 g revet parmesan
1 spsk tørret oregano
lidt smør til pensling

Smuldr gæren og rør den ud med lunkent mælk, hvori smørret er smeltet.
Sigt hvedemel og revet parmesan og halvdelen af den knuste oregano i gærblandingen lidt efter lidt.
Ælt dejen glat og smidig og lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
Ælt den sammen igen og del den i 21 stykker, som rulles til boller.
Læg 14 boller i to rækker i en smurt aflang form og pensl med smør. Læg de sidste boller i "rillen" mellem de to nederste rækker.
Pensl igen og drys med resten af oreganoen.
Lad brødet efterhæve i ca. 30 minutter. og bag det i ovnen ved 190ºC i ca. 40 minutter.
Dette brød er fedt i sig selv og behøver ikke smør.
Det skæres ikke i skiver – man brækker af det hele brød ved bordet.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.795 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?