Logo

Pæretærte med cacao

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærtebund af mørdej
250 g linsedej (se opskrift)
3 modne Wllliams pærer
80 g kogechokolade, revet
20 g bittert cacaopulver
1 æg
10 cl cremefraiche (18%)
40 g sukker
En tærteform på 24-25 cm i diameter
Det bitre cacaopulver indeholder slet ikke noget sukker.

Rul dejen ud på et bord, som er drysset med hvedemel.

Beklæd tærteformen med dejen. Prik bunden med en gaffel.

Sættes i køleskabet i 20 minutter. Imens forvarmes ovnen til 200ºC.
Bland cacaopulver og revet chokolade i en skål.

I en anden skål blandes æg, sukker og cremefraiche (18%).
Skræl pærerne, skær dem midt over og fjern kernehus og stilk.
Pærerne skæres ud i tynde skiver.

Tag dejen ud af køleskabet.
Drys cacaoblandingen ud over bunden, og læg pærerne i en cirkel med den spidse ende ind mod midten.

Hæld derefter creme-æg-sukkerblandingen over.

Tærten sættes i ovnen i 20 minutter, hvorefter pærerne gerne skulle have en smuk, lys farve.

Tag tærten ud af tærteformen og nyd den lun.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.942 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?