Logo

Pandekager med æblekompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblekompot:
½ kg æbler
½ vaniljestang
½ dl vand
1 dl æblejuice
50 g sukker
1 lille kanel hel
2 spsk kartoffelmel
2 spsk friskhakket mynte
 
Pandekagedej:
125 g hvedemel
1 knsp salt
1 spsk sukker
2 dl piskefløde
1 dl sødmælk
2 æg
30 g smeltet smør
 
Skræl æblerne og skær dem i terninger.
Flæk vaniljestangen og kom den i en tykbundet gryde sammen med æbler, vand, juice, sukker og kanel.
Kog æblerne ved svag varme, til de er møre.
Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand og rør det i den kogende kompot.
Tag gryden af varmen.
Rør mynte i og tilsæt evt, mere sukker.
Køl kompotten af.
Bland de tørre ingredienser til dejen.
Pisk fløde, mælk, æg og smeltet smør i.
Pisk til dejen er uden klumper.
Lad den hvile ca. ½ time.
Varm en pande godt op og hæld ca. ½ dl dej på panden og fordel dejen. Bag pandekagerne ved svag varme til de bliver lysebrune.
Hold pandekagerne lune i ovnen, mens resten gøres færdig.
Servér pandekagerne med kold æblekompot og letpisket flødeskum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.501 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her