Logo

Peberkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
150 g smør
1 ½ dl sirup
100 g mørk farin
1 ½ dl kaffefløde
2 tsk med top kanel
2 tsk nellike
1 tsk ingefær
1 strøget spsk natron
4-500 g hvedemel

Glasur:
1 upisket æggehvide
1 tsk eddike
200 g flormelis

Til dejen smeltes smør og sirup, og når det er lunkent, blandes mørk farin, kaffefløde og krydderier i, og dette afkøles helt, inden det meste af melet blandes i sammen med natron.
Gem ca. 75 gram hvedemel til æltning og udrulning.
Dejen røres sammen, æltes ude på bordet med lidt restemel, og dejen skal være ensartet og blød.
Dækkes til og stilles køligt til næste dag, dog ikke i køleskabet.
Så æltes den smidig, deles i mindre stykker, der rulles ret tyndt ud på et melet bord.
Udstikkes her med forme, evt. efter pap, og lægges på smurte plader.
Bager på nederste rille ved 200ºC i 5 minutter, afsvaler et øjeblik, inden kagerne tages fra pladen og afsvaler på en rist.
Pynt eventuelt med kransekageglasuren, der tørre helt.
Hertil røres æggehviderne med eddike og flormelis i ca. 10 minutter, til en glasur, der er lidt tyk, så den kan sprøjtes ud.
Kom eventuelt lidt frugtfarve i.
Hæld glasuren i en plastikpose, klip et lill bitte hjørne af, og du har en fin sprøjtepose.

Tips: Kagerne kan fryses, men så udelad at pynte dem med glasuren forinden.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.381 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her