Logo

Prossekage 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g havregryn
2 liter mælk
3 æg
1 ½ dl (125 g) sukker
1 tsk salt
1 ½ tsk st. kanel
5 dråber mandelolie
2 dl (125 g ) rosiner
 
Før i tiden blev der ved juletid bagt prossekager i mange danske hjem.
Med en prossekage i fadeburet var man altid sikker på at kunne byde uventede gæster.
Hæld havregrynene over med 2 liter kogende mælk.
Lad det stå og trække til næste dag.
Pisk æggene sammen og rør dem i havregrøden (den skal ikke koge).
Tilsæt sukker, salt, kanel, mandelolie og rosiner.
Smør en bradepande godt med fedtstof og hæld dejen i .
Kagen bages i 1 time og 30 min. ved 170ºC.
Lad den afkøle i bradepanden.
Den skal være helt kold.
Skær så mange stykker af kagen, som skal bruges.
Brun dem i smør på panden og giv sirup til.
Prossekagen kan holde sig meget længe, når den pakkes ind i alufolie.
 
Tips:
Nogen spiser bare kagen uden at brune den i sirup - og den smager udemærket. Børnene får den også med i madpakken, de elsker den.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.732 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?





Effektiv reklame - klik her