Logo

Rødbedeboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv disse boller med rødbede. De er lette og hurtige at lave. Prøv at brug dem i madpakken som alternativ til rugbrød eller server dem til frokostgæsterne med diverse former for pålæg

 

 

10 g gær.
2 ½ dl lunken vand.
375 hvedemel.
1 dl revet rødbede.
2 tsk fint salt
 
Rør gæren ud i ½ dl vand.
Bland 100 g af melet i resten af vandet.
Tilsæt gærblandingen og rør massen sammen.
Lad blandingen hvile et lunt sted i et kvarter.
Tilsæt rødbeder og resten af melet, ælt dejen til den er fast og glat.
Rul dejen ud til en pølse og del den i 10 stykker.
Form stykkerne til boller og lad dem hæve i 20 min. under et viskestykke
på bageplade.
Bag bollerne i 10 minutter ved 220ºC, sænk herefter temperaturen til
200ºC, og bag bollerne færdige - ca. 15 min.
Bollerne er færdige, hvis det lyder hult når du banker let på dem.
 
Tips: Serveres med diverse pålæg og egner sig godt til sandwich.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.630 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?