Logo

Rabarbertærte - Tarte de rhubarbe et méringue

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørdej:
750 g hvedemel
700 g smør
50 g flormelis trukket med vaniljestang
1 æggeblomme
 
Fyld:
1 bdt rabarber
Melis
 
Æggestand royal:
1 cl piskefløde
1 cl mælk
2 æg
¼ vaniljestang
1 knsp. salt
 
Italiensk marengs:
2 æggehvider
140 g stødt melis
 
Pynt:
Rørsukker (kan udelades)
 
Fyld:
Skær rabarberne i 2-3 cm lange stykker, læg dem i en sigte og drys med stødt melis. Stil rabar­berne på køl, så de kan trække natten over.
 
Mørdej:
Smuldr ingredienserne sammen og læg dejen på køl i min. 1 time.
Rul dejen tyndt ud og beklæd en tærteform med den, prik med en gaffel og stil formen koldt i ca. en ½ times tid.
Forbag tærtebunden i 10 minutter ved 180°.
 
Æggestand:
Pisk mælk, fløde, æg og vaniljekorn godt sammen med salt.
 
Marengs:
Pisk æggehviderne stive med florme­lis.
 
Fordel de marinerede rabarber i mørdejsbunden, hæld æggestanden over og bag tærten i yderligere 15 minutter, til ægge­standen er lidt størknet.
Tag tærten ud af ovnen og fordel marengsmassen over rabarberne, sprøjt eventuelt et mønster med sprøjteposen!
Drys eventuelt også lidt rørsukker over kagen, når det karamelliserer under bagning giver det en flot effekt.
Bag tærten færdig ved 220°.
 
Lad tærten stå til afkøling og server med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Tærten kan serveres lun eller kold.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.492 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her