
Brug mørk rom til denne opskrift - det giver kagerne en varm caribisk smag. 
til kager. 
 
18 cupcakes:
75 g rosiner 
3 spsk mørk rom 
225 g usaltet smør 
225 g sukker 
225 g hvedemel 
2 ½ tsk bagepulver
4 æg 
Sirup: 
5 spsk mørk rom 
2 spsk lyst brunt sukker, løst 
 
Lad rosinerne trække i rommen i 2-3 timer eller natten over, så de bliver bløde. Hæld rommen fra. 
Varm ovnen op til 175°C. 
Læg 18 papirforme i muffinforme. 
Pisk alle ingredienser til kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter. 
Rør rosiner i og fordel dejen i papirformene. 
Bag dem i 20 minutter. 
Mens kagerne bager, kommes ingredienserne til sirup i en gryde. 
Varm op over lav varme, så sukkeret opløses i rommen. 
Lad det simre 5 minutter og tag gryden af varmen. 
Tag kagerne ud af ovnen. 
Prik 5 huller i hver kage med en træpind og hæld den varme sirup over dem. 
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist. 
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage eller frys dem i op til 3 måneder. 
 
Variationer: 
 
Cupcakes med appelsinlikør og kandiseret citrusskal 
Følg basisopskriften. Erstat rommen med appelsinlikør og rosinerne med 75 g hakket kandiseret citrusskal. 
 
Cupcakes med vodka. chili og chokolade 
Følg basisopskriften. 
Erstat rommen med vodka. Tilsæt 1 spsk finthakket chili uden frø og erstat rosinerne med 75 g mørke chokoladeknapper. 
 
Cupcakes med malibu og ananas 
Følg basisopskriften. 
Erstat rommen med malibu og rosinerne med 75 g finthakket tørret ananas.