
Rom og rosiner er et populært par, og med god grund. Jeg synes, at rommen fremhæver rosinernes smag og omvendt. Kagerne bages i mini-muffinsforme, og serveret med rom/smørcremen er de en superlækker dessert. 
 
16 stk. alm. eller 40 stk. mini cupcakes:
100 g rosiner 
4 spsk mørk rom 
185 g hvedemel 
1 ½ tsk bagepulver 
150 g smør, skåret i små stykker 
150 g lyst rørsukker 
3 æg, let sammenpisket 
 
Romsmørcreme:
60 g smør ved stuetemperatur 
300 g flormelis 
3 spsk rom (brug udblødningsvæsken fra rosinerne) 
rosiner til pynt 
 
A. Læg rosinerne i blød i rom i ca. ½ time; rør i dem af og til. 
Lad dem dryppe af, og stil dem til side. 
Gem væsken til smørcremen. 
 
B. Varm ovnen op til 180°C. 
Bland mel og bagepulver sammen i en stor skål, og stil det til side. 
 
C. Smelt smør og sukker i en lille gryde over svag varme, mens du hele tiden rører. 
Når sukkeret er smeltet, tager du gryden væk fra varmen og hælder blandingen ned i midten af melblandingen - Rør grundigt. 
Vend de afdryppede rosiner i, tilsæt æggene og rør kraftigt med en træske, til dejen er glat. 
 
D. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej. 
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af. 
 
Romsmørcreme: Rør smør og flormelis til en luftig masse. 
Tilsæt rommen, og rør videre. 
Hvis cremen er for tyk, må du komme mere rom i; hvis den er for tynd, skal der mere flormelis i. 
Fordel smørcremen på de kolde kager, og pynt dem med rosiner.