Logo

Romsnegl

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
500 g flormel
1 tsk salt
60 g sukker
65 g gær
2 1/2 dl mælk
1 æg
300 g smør eller margarine

Creme:
250 g udvandet smør
2 æggeblommer
50 g flormelis
25 g kakao
11/4 dl kagecreme

Tørdelene sigtes.
Gæren udrøres i lidt af den kolde mælk.
Ægget piskes sammen.
Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen.
Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca 1 cm.’s tykkelse.
Fedtstoffet fordeles i små stykker på 2/3 del af dejen.

Fedtstoffet må have en passende konsistens, det må ikke være for hårdt, da det så trykker hul på dejen, men det må til gengæld heller ikke være for blødt, da det så muligvis vil smelte dejen.

Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smør eller margarinestykker, lægges først.
Udrulningen gentages mindst 3 gange lige efter hinanden, og dejen er nu færdig til brug.

Dejen udrulles i plader på ca 1/2 cm.’s tykkelse.
Den udrullede dej smøres med smørcreme og udskæres i strimler på ca 15 cm.’s længde og ca 1 cm.’s brede.
2 strimler snos sammen og formes derefter som snegle.
Efter hævningen fyldes lidt creme i midten.
Pyntes, efter den er bagt med romglasur.

Creme:
Smørret blødgøres og røres hvidt med sigtet flormelis, æggeblommer og kakao.
Til sidst irøres den kolde kagecreme.
Tips: Creme:
Når man anvender saltet smør, deles det i små stykker og uddvaskes i koldt vand.
Der kan i stedet for smør anvendes palmin eller halvt af hvert.
Skulle smør eller palmin under røringen udskilles fra æggene, sættes skålen et øjeblik på et varmt sted, fx. over en gryde kogende vand, hvor den sammenrøres.

I stedet for kakao kan smørcremen tilsættes andre smagsstoffer fx. kaffeekstrakt, fintstødt nougat, citron.
Der må da tages hensyn til sukkermængden der tilsættes.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.168 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BisquitbundPrøv denne simple bisquitbund, der kan bruges til mange forskellige slags kager. Hvis du...
• M & MsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Brydebrød med kernerBag dette smukke brød og server det som tilbehør til suppe, varme eller kolde retter
• Appelsin-grappasyltet sveske i sprødt orangerørEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os