Logo

Rugbrød uden mel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
200 g hel hirse
200 g hirseflager (eller 200 g majs og/eller rismel)
200 g hørfrø (knust)
200 g fintrevet gulerod
100 g Maizena
3 tsk salt
3 tsk honning
1 dl vand

Hirsefrøene kommes i en gryde med rigeligt vand og koges op et øjeblik. Gryden tages af varmen, låg lægges på og efter 10-15 min. hældes hirsefrøene i en sigte. De overbruses kraftigt med koldt vand fra hanen så den slimede væske forsvinder. Sien rystes godt.

Alle ingredienserne sammenblandes, men vær lidt forsigtig med vandmængden i starten! Dejen æltes godt i 5 min. og skal slippe bordet og hænder for at have tilpas konsistens. Den må dog ikke være for tør!

Dejen formes til et brød, lægges i en smurt form (eller bedre en rigtig rugbrødsform) og ridses i midten. Brødet bages i 4 timer (dækket med folie) ved 150 º. Herefter tages folien af - der slukkes for varmen - og brødet står i ovnen 30 minutter endnu.

Det færdige brød indpakkes i et rent, fugtigt klæde for ikke at danne hård skorpe. Efter afkøling kan brødet skæres i tynde skiver .
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.128 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokolade cookies 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Müsli cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Krydderurtesuppe fra Frankfurt + StikkelsbærkageGrønnere kan det ikke blive: hurtig sommersuppe, den smager dejligt både som forret og som...
• Jordbærsalat med isEn lidt anderledes og supernem jordbærdessert
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os