
 
4 stk. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid: ca. 3 timer.
Bagetid: ca. 40 min. Fryseegnet.
 
#
50 g gær
1 dl vand 
4 dl kærnemælk 
2 tsk salt 
2 spsk kommen 
2 spsk margarine
400 g rugmel (61;2 dl) 
ca. 350 g hvedemel (6 dl) 
vand til pensling 
*
1. Udrør gæren i lunet vand. 
Tilsæt kærnemælk, salt, kommen, smeltet margarine og rugmel.
 
2. Rør dejen godt sammen og ælt hvedemelet i lidt ad gangen.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i et par timer. 
 
3. Ælt dejen let sammen og del den i 4 portioner. 
Rul hver portion til lange tynde brød som lægges på
bagepladen belagt med bagepapir. 
Prik dem med en gaffel og lad dem efterhæve i 45-60 minutter.
Pensl brødene med vand og bag dem ved 200 °C i 40 min.