Logo

Runde brunsviger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

250 g hvedemel
50 g smør
25 g sukker
25 g gær
1 æg
1 dl mælk
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk salt

Fyld:
75 g smør
75 g flormelis
1 spsk sirup

Pynt:
100 g flormelis
50 g korender

Mælken lunes, heri opløses gæren, som dog ikke varmes med.
Hvedemel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæves til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.
Dejen deles i 2 lige store dele og formes til 2 kugler, som hviler i 3-4 min og trykkes derefter ud med hånden til de passer i størrelse til de runde lagkageforme.
Dejen anbringes i de smurte forme og trækkes ca 1 cm op ad formens sider.
Remoncen stryges på, og ovenpå drysses korender og flormelis.

Hæves til dobbelt størrelse på et lunt sted og bages i forvarmet ovn på midterste rille ved 240°C i ca 10 min.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 824 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Majspandekager 4En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Brød og bollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• MoccakageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Indbagt pære i pandekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os