Logo

Runde rugkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
50 g gær
1 lille tsk salt
½ l. vand
300 g grahamsmel
200 g rugmel
50-75 g hvedemel til æltning og udrulning

Vandet lunes og heri røres gær og salt ud, inde de to slags hvedemel æltes i, dejen røres sammen med en ske. Kom lidt hvedemel på bordet og ælt dejen her, den hæver i skålen, over drys set med lidt hvedemel. i ca. 25 min. plader ne smøres. Dejen æltes om, deles ud i ca. 15 stykker, der hver rulles ud til tynde pandekager, der lægges på de smurte plader , prikkes her eller rulles ud med en ternet kagerulle. Efterhæver 10-15 min. og bager på nederste rille ( en plade ad gangen) ca. 4 min. ved 250 º. Rugkagerne lægges oven på hinanden, efterhånden som de bages, og dækkes med et bagestykke, så at fugtigheden bliver ved dem og brødene forbliver bløde. Er dejlig med smør og ost.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 949 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?