Logo

Rundstykker med birkes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rundstykker med birkes

 

Friske rundstykker til søndag morgen, fint formede kuvertbrød til festmiddagen eller små kringler til eftermiddagskaffen, her er opskrifterne. Rundstykker med birkes er altid populære søndag morgen, specielt hvis rundstykkerne er hjemmebagte.

 

16-20 stk. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 45 min. Bagetid: 15-20 min. Fryseegnet.

 

#

30 g gær

50 g smør eller margarine

2½ dl mælk

1 æg

1-2 tsk salt

ca. 500 g hvedemel (7-8 dl)

Til pensling:

1 æg

2-3 spsk birkes

*

1. Smelt fedtstoffet i en lille gryde og bland det med mælken.

Lad det blive fingervarmt. Udrør gæren heri.

 

2. Pisk ægget sammen og kom det i dejfadet sammen med salt og mel.

Ælt dejen sammen.

Sæt dejen til hævning på et lunt sted i ½ time.

 

3. En anden fremgangsmåde ved tilberedningen af dejen, se foto nr. 1: Kom smuldret gær i en fordybning i melet.

Hæld lunet mælk på og udrør gæren med mælken samt lidt af melet.

Kom de øvrige ingredienser i dejfadet og ælt dejen sammen.

Stil den til hævning.

 

4. Ælt dejen sammen og del den i 16-20 portioner, som hver rulles til rundstykker.

Læg dem på bagepladen beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 min.

 

5. Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg og drys med birkes.

Skær et kryds i hver og bag rundstykkerne ved 200-225 °C i 15-20 min.

 

Birkesrundstykker

 

Rundstykker med birkes

1. Tilbered dejen som anvist i opskriften under pkt. 3.

 

Rundstykker med birkes

2. Ælt dejen sammen igen og form til rundstykker.

Lad dem efterhæve på bagepladen.

 

Rundstykker med birkes

3. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes.

Skær et kryds i rundstykkerne og bag dem.

 

Rundstykker med birkes


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 199 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PurløgsbrødSamme opskrift som ved Oreganobrød, men her med frisk eller frysetørret purløg....
• PølsebrødTilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 40 min. Bagetid: 12-15 min. Fryseegnet . Brød...
• Hvedebrød FranskbrødTilberedningstid: 15 min. Hævetid: ca. 45 min. Bagetid: ca. ½ time. Fryseegnet. Franskbrød...
• Isbombe MonterossoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os