
 
Selleribrød smager godt til kraftige gryderetter. 
2 brød. Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid, i alt: 1 time.
Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet. 
 
#
50 g gær 
5 dl mælk 
1½ spsk salt 
ca. ½ groftreven selleri 
180 g sigtemel (3 dl) 
ca. 700 g hvedemel (11-12 dl) 
Til pensling: 
1 æg 
3-4 spsk sigtemel 
*
1. Smuldr gæren og udrør den i lunken mælk. 
Bland salt, reven selleri og sigtemel i. 
 
2. Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen blank og
smidig. 
Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ½ time. 
 
3. Ælt dejen let sammen og del den i to portioner. 
Form dem til runde eller aflange brød som efterhæver på
bageplade beklædt med bagepapir i en halv time. 
 
4. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys dem med lidt
sigtemel. 
Bag brødene ved 200 °C i 35-40 min. 
Lad brødene afkøle helt før du skær det i skiver.