Logo

Rungstedkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dej:
2 æg
50 g gær
300 g hvedemel
200 g smør
1 spsk sukker
¼ tsk salt

Fyld:
75 g smør
1 spsk sukker
1 spsk havregryn
½ tsk vaniljesukker

Glasur:
50 g flormelis
1-1 ½ tsk rom el. citronsaft

Æggene piskes let sammen, gæren smuldres i og står til den er opløst. Hak hvedemel og smør sammen og findel det til en grynet masse.
Bland sukker og salt i og tilsæt æg/gærblandingen.
Rør dejen glat og smidig og del den.
Rul halvdelen ud på melet bord og læg den i en smurt springform.
Rør fyldet sammen og fordel det på.
Rul resten af dejen ud og skær den i 2 cm brede strimler.
Læg dem på som fletværk og rundt i kanten.
Pres dejen godt til.
Hæves, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225°C i ca 25 min. Afsvales i formen.

Rør glasur og fordel den på den afkølede kage.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.144 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?