Logo

Sachertorte med abrikosfyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Skærekage

125 g chokolade
5 æg
100 g smør
100 g sukker
50 g rasp
2 spsk kakao
1 tsk vaniljesukker

Glasur:
100 g chokolade
1/2 dl piskefløde
1 spsk flormelis

Smelt chokoladen i vandbad. Del æggene og rør blommerne med smør, sukker og vaniljesukker til en tyk creme. Pisk den smeltede afkølede chokolade i. Vend raspen i sammen med den sigtede kakao. Pisk æggehviderne helt stive og vend dem i dejen. Kom den i en smurt springform og bag den i ca. tre kvarter ved 150 - 160° . Lad kagen afkøle. Flæk den og kom 1 dl abrikosmarmelade på den ene bund, læg den anden over og overtræk den med 1/2 dl abrikosmarmelade.

Lad kagen trække koldt et par timer, og kom så glasur på. Smelt chokoladen i en gryde og kom fløden i sammen med flormelis. Lad det stå over svag varme i 5 min, og overtræk så kagen.
Serveres med flødeskum.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.910 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Charlotte à la fraise cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Mors VaniljekranseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokolade-smørglasurEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Blåbær ostedyp med frisk frugtPrøv den lækre blåbær-ostedip med frisk frugt som lækker og sund snack eller dessert-...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os