Logo

Sirupsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ¼ dl mælk
1 spsk reven appelsinskal
2 tsk salt
¾ dl lys tyk sirup
50 g gær
1 tsk sukker
2 dl vand
1 æg
500 g hvedemel
1 dl rosiner
2 spsk smør

Kom mælk, reven appelsinskal og salt i en kasserolle og varm det op til kogepunktet.
Tag kasserollen fra varmen, rør siruppen i og lad det køle.
Rør gæren med 1 tsk sukker og 2 dl håndvarmt vand.
Lad det stå til det skummer.
Hæld ca. 2 dl hvedemel i en stor skål.
Tilsæt gæren, mælken og æg og pisk det grundigt sammen, helst med elpisker (dejkroge).
Tilsæt resten af melet og rosinerne.
Dejen er meget blød.
Dæk skålen med smurt husholdningsfilm og lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse ca. 45 minutter.
Rør den igennem og hæld den i 3 en smurt 3 liters gryde.
Dæk den til og lad den hæve i 20 minutter.
Bag sirupsbrødet i en varm ovn ved 200°C i ca.. 50 minutter.
Prøv med en strikkepind.
Vend det ud på en bagerist og lad det køle.
Pak grydens håndtag ind i folie.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.030 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her