Logo

Skoldet rugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 dl hele korn af rug eller hvede
4 dl groft rugmel
13 dl vand
2 pakker gær 100 g
½-1 dl sirup
4 tsk salt
2 spsk eddike
2 l. rugsigtemel
4 dl hvedemel
smør eller margarine til formene og til pensling
1 spsk varmt vand

Hæld rug- eller hvedekorn, rugmel og vand i en gryde.
Lad det stå 12 timer så kornene bliver bløde.
Kog det op under omrøring og lad det simre under låg i 5 minutter.
Hæld det op i en skål og lad det køle til fingervarme.
Rør gæren ud med lidt vand og kom blandingen i skålen.
Tilsæt sirup, salt, eddike og rugsigtemel, lidt ad gangen.
Arbejd dejen godt sammen i 5 minutter og tilsæt lidt hvedemel så dejen
bliver fast.
Lad den hæve et lunt sted under et klæde i 1 time.
Ælt dejen på et melet bord og tilsæt mere hvedemel, hvis det behøves.
Dejen skal være så fast, at den beholder formen uden at flyde ud.
Del dejen i 3 lige store dele og form dem til pæne brød.
Smør aflange forme, ca 1 ½ l. eller en bradepande og drys med hvedemel.
Læg brødene i formene og lad dem hæve 30-40 minutter.
Bages ved 200°C i ca. 50 minutter til de har fået farve.
Smelt lidt fedtstof, kom lidt vand i og pensl brødene.
Pak dem i viskestykker og evt. et tæppe, så de køler langsomt.

Tips: Bag brødene 1-2 døgn i forvejen.
Så modnes de og bliver saftige og gode.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.919 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her