Logo

Skovhuggerbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 ½ dl lunkent vand
50 g gær
¼ l. ymer
2 tsk salt
2 spsk sirup
300 g groft rugmel
375 g hvedemel
Pensling:
varmt vand
sesamfrø
birkes
 
Vandet kommes i en skål.
Gæren smuldres i.
Ymer, salt, sirup, rugmel og hvedemel tilsættes, og dejen æltes.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er smidig.
Skålen drysses med lidt med og dejen lægges i.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Dejen slås ned og deles i 16-18 stykker, der trilles til boller.
En bradepande eller rund form smøres med margarine.
Bollerne lægges tæt ved siden af hinanden.
Et viskestykke lægges over.
Efterhæver ca. 20 minutter.
Pensles med vand og drysses med sesamfrø og birkes.
Hæver ca. 10 minutter uden at være tildækket.
Ovnen opvarmes til 200ºC.
En ovnfast skål med vand stilles i bunden af ovnen.
Bollerne bages på midterste ovnribbe ca. 40 minutter.
De færdige brød vendes ud af bradepanden.
Når brødene er kolde brækkes de fra hinanden.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.291 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sommerfugle med citron cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hindbærtærte med appelsincreme En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Svesketærte - Marie'sEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sprøde marengs og PavlovaDen sprøde dessertkage, Pavlova, menes at være skabt til ære for den russiske ballerina...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!