Logo

Sodabrød, groft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dette brød laves med tvekulsurt natron som er det samme som soda (natriumbicarbonat). Soda bruges som bagepulver i brødet. Brødet er let at lave og smager dejligt. Lækkert med en lille klat smør på.

 

Groft sodabrød 1 stk.

 

Arbejdstid: Ca. 20 Min.

Tilberedningstid: Ca. 1 time

 

225 g bulgur (3 dl)

175 g grahamsmel (3 dl)

 250 g hvedemel (4 dl)

1 1/4 tsk. groft salt

1 1/4 tsk. tvekulsurt natron

3 dl kærnemælk

 

Tænd ovnen på 200 °C. Bland de tørre ingredienser. Tilsæt kærnemælk og ælt hurtigt dejen sammen på et bord drysset med mel.

Form et rundt brød med en diameter på ca. 20 cm og en tykkelse på ca. 2 cm. Læg det på en bageplade med bagepapir. Skær et 1 cm dybt kryds i midten.

Bag brødet nederst i ovn ca. 40 minutter.

Afkøl på rist.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 713 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• NobisbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Cranks - grahamsboller med sesamEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pandekager med sveskerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nem pæredessert i mikroovnEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os