Logo

Sortbrød fra Rusland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sortbrød fra Rusland


Russisk sortbrød passer fint på frokostbordet. Brødet spises med smør på - med eller uden pålæg. Opskriften på dette brød stammer fra en russisk ingeniør der i sin tid eksperimenterede sig frem til netop denne sammensætning. Se også Finsk Rugbrød.

1 brød. Tilberedningstid: 25-30 min. Hævetid, i alt 1½ time. Bagetid: ca. 45 min. Fryseegnet.

 

50 g gær

3 dl vand

½ spsk salt

1 spsk kommen

½ spsk sukker

1 spsk sirup

½ spsk tørret fennikel

2 spsk eddike

½ spsk løgpulver

2 spsk smør

200 g rugmel (3½ dl)

125 g fuldhornshvedemel (2 dl)

1 spsk kaffepulver

ca. 225 g hvedemel (3½ dl)

æg til pensling

*

1. Smuldr gæren og udrør den i det lunkne vand.

Tilsæt salt, kommen, sukker, sirup, fennikel, løgpulver, eddike, blødt smør, rugmel og fuldkornsmel. Rør dejen godt sammen.

 

2. Drys kaffepulveret i og tilsæt hvedemelet.

Ælt dejen sammen.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ca. 1 time.

 

3. Ælt dejen let sammen og form den til et rundt brød.

Læg det på en bageplade beklædt med bagepapir.

Pensl med sammenpisket æg.

Snit et kryds med en skarp kniv og lad brødet efterhæve i ca. ½ time.

 

4. Pensl igen med æg og bag brødet lidt under midten i ovnen ved 200-225 °C i 40-45 min.

Bank brødet i bunden. Når det lyder hult, er det færdigbagt.

 

Russisk sortbrød

 

Sortbrød fra Rusland

1. Udrør gæren i det lune vand.

Tilsæt smagsingredienser og smør.

 

Sortbrød fra Rusland

2. Rør kaffepulveret og resten af melet i.

Ælt dejen godt sammen og lad den hæve på et lunt sted.

 

Sortbrød fra Rusland

3. Slå dejen ned og ælt den let sammen.

Tilsæt evt. lidt mere hvedemel.

 

Sortbrød fra Rusland

4. Form dejen til et rundt brød.

Pensl med æg og snit brødet.

Lad det efterhæve. Bag som angivet.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 191 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Snoede påskebrødDisse små snoede brød er hurtige at lave, fordi de bages med bagepulver og derfor ikke...
• Frugtbrød 2Prøv Erwin Lauterbachs opskrift på et lækkert frugtbrød
• Rugbrød med surdej og kernerRugbrødet er bagt med surdej, der giver den bedste smag og det mest saftige rugbrød. Men...
• Hindbær i hybensauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os