Logo

Specialrugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
5 dl groft rugmel
50 g smør eller margarine
5 dl kogende vand
5 dl koldt vand
1 spsk salt
2 spsk sirup
1 spsk stødt kommen
50 g gær
7 dl groft rugmel
1 L hvedemel med meget gluten

Hæld 5 dl rugmel i en dejskål.
Tilsæt fedtstoffet i små stykker.
Hæld det kogende vand i og rør rundt.
Lad det stå i ca. 10 min.
Rør det kolde vand, salt, sirup og kommen i.
Blandingen skal være håndvarm.
Smuldr gæren i og rør rundt, til den er opløst.
Tilsæt rug- og hvedemel, men gem ca. 1 dl af hvedemelet, til brødet skal
æltes igen.
Ælt dejen kraftigt, 5 min. på maskine eller 10 min i hånden.
Den skal føles smidig.
Hæver tildæk­ket til dobbelt størrelse i ca. 45 min.
Ælt dejen smidig på et meldrysset bagebord og del den i 3-4 stykker.
Form dem til brød.
Læg brødene på tværs på en bageplade dækket med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 min.
Bages ved 175º i ca. 1 time.
Afkøles en bagerist, under et viskestykke.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.105 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Brombærtærte En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Marengstærte med hindbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokolade og kokos cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bananer i appelsinsauceSpændende dessert med banan, appelsinsauce, mandler og portvin.
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os