Logo

Spelt-focaccia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Spelt-focaccia

 

Et lækkert, italiensk brød til snack og som tilbehør til supper, gryderetter og salater.

8-10 personer. Arbejdstid: ca. 30 min. Hævetid: ca. 12 timer Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnet

 

#

10 g gær

2½ dl koldt vand

1 tsk groft salt

1½ dl olie

ca. 450 g fint speltmel

2-3 spsk olie

 

Fyld:

75 g sorte oliven

2 tsk tørret rosmarin

2 tsk flagesalt

*

 

Smuldr gæren, og rør den ud i lidt af vandet.

Tilsæt salt, olie og mel.

Ælt dejen glat og smidig den skal være næsten klæbrig og ikke tør.

Lad dejen hæve tildækket i køleskab i ca. 1-2 timer.

 

Hæld dejen ud på en bageplade med et stykke bagepapir drysset med speltmel.

Tryk dejen flad med våde hænder - til en ca. 1 cm tyk firkant/cirkel.

Lad den efterhæve i ca. 30 min.

 

Lav fordybninger i dejen med fingrene.

Pensl med olie, og drys med oliven, rosmarin og salt.

 

Bag focacciaen på nederste rille ved 225 °C i ca. 15 min., til den er gennembagt.

Skær brødet i mindre firkanter/skiver eller bryd det i stykker.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 288 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bananbrød fra USADenne type bananbrød stammer oprindeligt fra USA. Brødet kan bruges som morgenmad, som...
• MorgenbrødHjemmebagt morgenbrød kan smelte ethvert hjerte, og den gode overraskelse kan forberedes...
• Svensk rugbrød med rosiner og sirupEt dejlig sødt og krydret brød, som smager skønt blot med lidt smør eller med en god ost...
• Chokoladebudding 3Denne chokoladebudding er meget enkel at lave og smager så meget bedre end færdigblandet...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os