Logo

Spinatboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse boller med spinat er hurtige og lette at lave og smager rigtig dejligt. Brug dem som let snack, eller som alternativ til rugbrødet i madpakken. Velbekomme

25 g gær (½ pakke)

2 ½ dl vand

2 ½ dl ymer eller andet syrnet mælkeprodukt naturel

200 g hakket frisk spinat

100 g fintvalsede havregryn (3 dl)

1 spsk. groft salt

1 spsk. olie

50 g grahamsmel (l dl)

ca. 500 g hvedemel (8 dl)

pensling: 1 æg

 

Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl lunkent vand. Tilsæt det resterende vand og syrnet mælkeprodukt. Tilsæt hakket spinat, havregryn, salt, olie, grahamsmel og ca. ¾ af hvedemelet. Ælt ingredienserne sammen til en dej under tilsætning af evt. mere hvedemel. Dejen skal være smidig og glat. Lad dejen hæve tildækket ca. 45 min. ved stuetemperatur. Ælt dejen igennem og skær den i 16-20 stykker, der formes til boller. Fordel dem på bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 20 min. og pensl med sammenpisket æg.

Bag bollerne midt i ovn ved 225 °C ca. 20 min.

Bollerne er færdigbagte, når de lyder hule ved bank på undersiden.

Afkøl på rist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.805 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her