Logo

Spinatboller -nemme at bage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spinatboller -nemme at bage

 

De saftige grønne boller er gode som tilbehør til maden, som eftermiddagssnack eller til en skovtur.

Arbejdstid: 45 min. Hævetid: ca. 1½ time Koge/bagetid: ca. 20 min. Fryse-egnede. (12-15 stk)

 

#

75 g havregryn

1 pakke hel frossen spinat (450-500 g)

2½ dl vand + 3 dl lunkent vand

25 g gær

1 dl A38 eller tykmælk

1 dl olie

1 spsk groft salt

200 g grahamsmel

200 g pizzamel

ca. 400 g hvedemel

*

 

Kog havregryn, spinat og 2% dl vand til grød ca. 5 min. og afkøl den.

Smuldr gæren ud i 3 dl lunkent vand og tilsæt A38 eller tykmælk, olie og salt.

Rør grøden sammen med gærblandingen, grahamsmel, pizzamel og tilsæt gradvist hvedemel til dejen kan æltes.

Ælt grundigt og lad dejen hæve ca. 1 time.

Slå dejen ned og klap den ud til en ca. 4 cm tyk plade på et meldrysset bord.

Dyp et glas eller en kop i mel.

Tryk en bolle ud med glasset eller koppen og træk den ind mod dig selv så er bollen hurtigt formet.

Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve ca. 30 min.

Bag dem ved 200 °C i ca. 15 min.

Afkøl på en rist.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.204 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her