Logo

Sprød butterdejskage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 18 min. Ikke fryseegnet.

1 stor plade frossen butterdej

Creme:
3 1/2 dl fløde 13%
1 stang vanilje
3 æggeblommer
2-3 spsk sukker
2 spsk majsstivelse
2 spsk rom
2 1/2 dl piskefløde
Endvidere
150-200 g frosne hindbær
2-3 spsk sukker

Drys:
Flormelis

Lad butterdejen tø ved stuetemperatur ca. 30 min. Bag bunden 16-18 min. ved 200ºC. Lad den blive kold.

Creme:
Bring fløde og den flækkede vaniljestang i kog. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen. Pisk lidt af den kogende fløde i og hæld det derpå tilbage i gryden. Giv cremen et opkog. Tag gryden fra varmen og lad cremen blive kold. Rør rom i. Pisk fløden til skum og vend den i den kolde creme. Lad hindbærrene tø og tilsæt sukker efter smag. Flæk bunden i 3 bunde og læg dem sammen sammen med creme og hindbær. Sigt et tyndt lag flormelis over kagen.

Tips:
Bundene kan også skæres i aflange kager til Napoleonskager og pyntes med glasur og flødeskum.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 837 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Skotske bygbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Gærklejner 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Squashkaqe med nødder og chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Signes æbletærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os