Logo

Sprøde klejner - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Nogle kan lide tykke, bløde klejner, mens andre foretrækker de små, sprøde. Her er opskriften på de sidste - som dog også kan blive bløde, hvis de ikke opbevares på dåse.

Ca. 80 stk

 

175 g smør/margarine

1/2 kg hvedemel (ca. 8 dl)

150 g sukker (knap 2 dl)

reven skal af 1 citron

1 tsk kardemomme

2 æg

3 spsk fløde (gerne 13%)

Til kogning: Ukrydret svinefedt (Raffinol)

 

Findel fedtstoffet i melet og bland sukker, reven citronskal og kardemomme i.

Pisk æg og fløde sammen og rør det i.

Ælt dejen sammen og læg den koldt et par timer, så er den nemmere at udrulle.

Rul dejen ud til en tynd plade og skær den i 2-3 cm brede strimler.

Skær hver strimmel i 6-8 cm lange stykker.

Skær en ridse i midten af hver og vrid klejnerne (den ene ende af klejnen trækkes igennem dejridsen).

Kog klejnerne gyldne få minutter i ukrydret svinefedt.

Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og blive helt kolde, inden de kommes på dåse.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.059 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sesambrød 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Gulerod med valnødder cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• SpinatbollerDisse boller med spinat er hurtige og lette at lave og smager rigtig dejligt. Brug dem som...
• Sabayonne med madeira og frugterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os