Logo

Stenalderbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1. dag anvendes:
500 gram rugkerner
5 gram gær
75 gram hørfrø
75 gram rugmel
10 gram salt
3 dl vand
2 1/2 dl kærnemælk
 
2. dag anvendes:
275 gram rugmel
300 gram hvedemel
5 gram mørk sirup
5 gram salt
1 3/4 dl håndvarmt vand
 
Ingredienserne til 1. dag røres godt sammen og sættes køligt (men ikke
køleskabskoldt) natten over.
Efter 1 døgn tilsættes ingredienserne til 2. dag.
Det hele køres langsomt i røremaskinen små tyve minutter og slås
derefter op til to brød.
Bages godt 45 minutter ved 180ºC - afhængig af ovnens personlighed.
Tips: Bageren i Gentoftegade, Michael Hjort, har fået en Guldmedalje
for Danmarks bedste rugbrød - Stenalderbrødet, her er opskriften  
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.403 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• RugflutesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Gode rådEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• SmuldreæblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ris à l'amande 1En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os