Logo

Stenalderbrød med frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stenalderbrød med frugt

 

Der var hverken brød eller kager i stenalderen, men vi kan godt bage med stenalder-ingredienser. Her får du opskriften på et stenalderbrød, baseret på nødder og sødet med tørret frugt.

1 brød. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 1 time.

 

#

400 g blandede mandler og nødder

100 g soltørrede abrikoser, figner eller dadler

200 g frø og kerner (fx græskarkerner, solsikkefrø, hørfrø, sesamfrø)

5 æg (eller 3 æg og 4 æggehvider)

1 dl koldpresset olie

1 spsk honning

*

 

Hak halvdelen af mandler og nødder.

Skær den tørrede frugt i små stykker.

Bland både de hakkede og hele nødder, frø, kerner og frugt sammen i en skål.

Tag lidt græskarkerner og abrikosstykker fra til pynt.

Pisk æggene let sammen med olie og honning, og rør det i nøddeblandingen.

Fyld dejen i en brødform foret med bagepapir, og glat overfladen.

Drys de sidste abrikoser og græskarkerner over, og pres dem let ind i dejen.

 

Bag brødet midt i ovnen ved 160 °C i ca. 1 time.

Tjek med et stegetermometer, om brødet er gennembagt det skal vise 96 °C.

Vend det færdigbagte brød ud på en rist til afkøling.

 

Nyd brødet i skiver, som det er eller med frisk frugt til.

 

Stenalderbrød med frugt


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.425 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?



Effektiv reklame - klik her