Logo

Stollen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
10-12 dl rosiner cocktailbær sukat og syltet appelsinskal
100 g gær
5 dl mælk
1.2 kg hvedemel
300 g stuetempereret smør
3 dl sukker
smeltet smør til pensling
flormelis til garnering

Varm mælken til den er fingervarm og smuldr gæren i under omrøring.
Tilsæt 1 kg af melet og alt sukkeret.
Skær fedtstoffet i stykker, bland det i dejen og arbejd den smidig. Lad dejene hæve 1 time.
Arbejd dejen sammen på et bord med resten af melet.
Tilsæt frugt og arbejd det ind i dejen.
Del dejen i stykker og form hver stykke til en bolle ud til en aflang kage, ca 1 ½ cm tyk.
Buk dejkanten om de lange sider, læg brødene på bagepapir på en plade og lad dem hæve 30 min. Bages ved 200°C i ca 30 min på nederste rille. Pensl brødene med smeltet smør men de endnu er varme.
Når brødene er kolde sigtes flormelis over.

Tips: Bag gerne en stor portion og frys dem ned. Brødene egner sig til
mange lejligheder.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 860 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?