Logo

Surdej til rugbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Rigtig surdej indeholder ikke gær! Surdejspuristerne behøver lidt længere hævetid, når de bager brød, men brødet bliver også mærkbart mere lækkert. Surdej kan i øvrigt sagtens anvendes i andet end rugbrød i stedet for gær. Ofte med overraskende positive resultater!

1 dl groft rugmel
1 dl rugkerner
1 dl kærnemælk
2 dl varmt vand
1/2 tsk salt

Ingredienserne blandes sammen.
Starteren stilles tildækket ved 20° C i 2-3 dage.
Du kan lugte, når starteren er ved at være moden og klar til brug.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.071 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• CitronsandkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• KvarkbollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Blommetærte, nemBlommetærten her er super nem at lave, ser flot ud og smager endnu bedre. Prøv den til...
• Abrikoskompot med fire aromaerAbrikoskompot er dejligt tilbehør til mange retter, denne meget søde kompot står meget...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os