Logo

Svenske pepparkakor

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Svenske pepparkakor

150-200 stk.

1,5 dl mørk sirup
250 g sukker (ca. 3 dl)
200 g smør
1,5 dl piskefløde
1 spsk stødt ingefær
1 spsk stødt kanel
½ spsk stødt nellike
½ spsk stødt kardemomme
1 spsk natron
625 g hvedemel

 

Dagen før: Hæld sirup, sukker og smør i en gryde. Varm op til det hele er smeltet.

Tilsæt fløde og krydderier og rør godt i gryden.

Bland natron med lidt af hvedemelet og rør det i massen.

Tilsæt resten af hvedemelet.

Ælt dejen godt sammen og lad den hvile natten over.
 
Drys lidt hvedemel på bordet og rul dejen tyndt ud.

Stik kagerne ud med en kageform og læg dem på plader med bagepapir.

Bages ca. 5 min. ved 200°C midt i ovnen.

Lad kagerne køle af på pladen.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 755 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SkinkehornEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• GulerrodskageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Squashkage i bradepandeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Semifreddo med bærallianceSemifreddo er italiensk og betyder "halvfrossen". Det minder om det, vi kalder parfait,...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os