Logo

Svenske mandelboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2 1/2 dl mælk
75 g margarine
50 g gær
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
50 g smuttede hakkede mandler
1 æg
550 g hvedemel
Pensling: sammenpisket æg
 
Mælk og margarine lunes og hældes i en skål.
Gæren smuldres og røres i.
Sukker, salt, kardemomme, mandler og hvedemel tilsættes, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blank og smidig.
Skålen drysses med lidt hvedemel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Dejen slås ned og formes til 18 boller.
Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine.
Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over.
Efterhæver ca. 20 minutter.
Pensles med sammenpisket æg.
Ovnen opvarmes til 220ºC.
En ovnfast skål med vand stilles i bunden af ovnen.
Bollerne bages på midterste ovnribbe ca. 25 minutter.
De færdige boller afkøles på en bagerist.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 699 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BaguetteBaguette - også kendt som flûte er klasisk fransk spise. Baguettes tager sin tid at lave,...
• LinsedejEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Bradepanden fuld af chokoladekageEn dejlig hurtig og nem kage til mange. Kagen er for eksempel perfekt til...
• Ananasfromage 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os