Logo

Svupsak

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

500 g hvedemel
250 g smør
2 1/2 dl mælk
5 æg
50 g gær
5-6 æbler
Kardemomme
 
kanel og sukker
 
Smørret smeltes i mælken, og blandes med melet. Æggene og kardemommen tilsættes efter smag.
Lad det hvile 15 min.
Gæren udrøres i lidt lunken mælk og tilsættes.
Det hele æltes godt og stilles til hævning i en stor skål, da det hæver
meget.
Æblerne skrælles, skæres i skiver, udkernes og strøes med en blanding af sukker og kanel.
Når hævningen er færdig, kommes lidt fedtstof i hvert hul i
æbleskivepanden, derefter en skefuld dej og når den er bagt kommes et
æblestykke oveni. Æbleskiverne vendes med en gaffel og bages på den
anden side.
Serveres med syltetøj, flormelis og evt. solbærrom til.
 

Tips: Dette er en gammel Lollandsk opskrift / Egnsret. Man kan flække en æbleskive og overhælde med brændevin, så kaldes det en SVUPSAK. 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 937 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Marengs 5En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokolade med chili cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Mørdej - Marie'sEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Mandelbund med æbleis og ristede mandlerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os